Hoe Ledn risico’s managet

De recente onrust op de markten voor digitale activa heeft opnieuw aangetoond dat niet alle opbrengsten gelijk worden gecreëerd en dat ook niet alle risico's op dezelfde manier worden beheerd. Het was dus begrijpelijk dat onze klanten contact opnamen om te begrijpen hoe we risico's beheren en wat ons heeft geholpen om de crash van de zomer te overleven.

Het antwoord is eenvoudig: we willen dat onze klanten hun digitale activa tot leven brengen en een vermogen opbouwen dat hun heden en toekomst veilig stelt, zonder onnodige risico's te nemen. De markt biedt verschillende mogelijkheden om rendement te genereren op de activa van klanten, maar deze kansen brengen hun eigen risico's met zich mee.

Natuurlijk zijn er manieren om een ​​hoger rendement te genereren, maar die brengen grotere risico's met zich mee. Zoals vaak het geval is met 'snel rijk worden'-ideeën wanneer iets te mooi klinkt om waar te zijn, is dat meestal ook zo.

We zagen dit toen veel organisaties, die onrealistisch hoge opbrengsten boden, tijdens de zomer grote verliezen leden, niet alleen resulterend in faillissementen, maar ook in het verlies van honderden miljoenen dollars aan activa van klanten.

Onze missie is om onze klanten te helpen bij het opbouwen van generatievermogen, en zoals we onlangs hebben gezien, hoewel rijkdom niet van de ene op de andere dag kan worden gecreëerd, kunt u deze zeker van de ene op de andere dag verliezen.

Daarom hebben we altijd prioriteit gegeven aan de veiligheid van de activa van klanten boven rendement en winst, en dit wordt weerspiegeld in de risicobeheerpraktijken die we volgen. Hoewel we best-in-class teams hebben die zich richten op het beperken van risico's met betrekking tot informatiebeveiliging, evenals juridische en naleving van regelgeving, onderscheiden we ons door de manier waarop we risico's beheren met betrekking tot de digitale activa van onze klanten.

Het risicobeheerbeleid van Ledn is gebaseerd op twee hoofdprincipes:

  • Rendement genereren door leningen te verstrekken aan de sector met het laagste risico in het universum voor het lenen van digitale activa

  • Werken met kredietwaardige instellingen

Ledn genereert rendement en beschermt de activa van klanten door alleen leningen te verstrekken aan institutionele marktmakers.

In deze branche kunnen we rendement genereren op twee basismanieren: beleggen in handelsstrategieën voor eigen rekening of leningen verstrekken.

Handelen voor eigen rekening heeft een zeer direct effect op de activa, dus als de prijzen stijgen, boeken klanten een meerwaarde, maar als ze dalen, kunnen klanten geld en hun activa verliezen.

Bij Ledn geloven we niet dat handel voor eigen rekening de beste manier voor ons is om onze klanten te helpen rendement op hun activa te behalen. Bovendien lenen we niet aan hedgefondsen, mijnwerkers of leners die een aanzienlijk richtingsrisico kunnen nemen met de activa van onze klanten.

We zetten de activa van onze klanten ook niet om in alt-coins of DeFi, maar werken liever alleen met de meest stabiele en liquide digitale valuta. We genereren rendement door leningen te verstrekken en we werken alleen samen met institutionele marktmakers die geen richtinggevende kijk hebben op de prijs van activa en die kunnen slagen in zowel stijgende als dalende markten.

Deze marktmakers doen het ook meestal goed in tijden van volatiliteit, wat betekent dat onze klanten geïsoleerd zijn van risico's die gepaard gaan met grote prijsschommelingen en een gestage inkomstenstroom kunnen blijven hebben zonder vermogensverlies, ongeacht de marktomstandigheden. Binnen de marktmakende sector hebben we een gediversifieerde lijst van leners om de impact van een bepaalde lener op ons bedrijf te minimaliseren.

Dit betekent dat als een van onze institutionele tegenpartijen in een uitdagende situatie terechtkomt en zijn schuld niet kan terugbetalen, onze klanten beschermd zijn tegen verliezen. Ledn kan dat verlies opvangen omdat we er voorzieningen voor hebben getroffen.

Enkele van de recente faillissementsaanvragen tonen aan dat sommige bedrijven veel meer dan hun eigen vermogen aan een enkele instelling leende. Het gevolg was dat wanneer die instelling in gebreke bleef met haar schulden, dit niet alleen gevolgen had voor het bedrijf, maar klanten ook aanzienlijke verliezen leden.

Met ons risicospreidingsbeleid zorgen we ervoor dat Ledn of onze klanten nooit in die situatie terechtkomen. Ledn werkt alleen met kredietwaardige instellingen. We hebben zeer strikte vereisten voor kredietacceptatie die we hebben opgedaan met meer dan 25 jaar ervaring in traditionele financiering.

Als onderdeel van deze vereisten hebben we volledige transparantie nodig over de financiële positie van de lener, die regelmatig moet worden bijgewerkt, een volledig begrip van de strategieën die onze leners gebruiken om geld te verdienen, sterke relaties en connectiviteit met het senior management bij de lener met een snelle reactietijd op eventuele vragen die we hebben, en inzicht in waar de activa die we aan hem lenen worden ingezet.

Bij Ledn willen we dat onze klanten de vruchten kunnen plukken van hun digitale activa zonder onnodige risico's te nemen. Hoewel we al een robuust beleid hebben voor het beoordelen van risico's, zullen we voorzichtige praktijken op het gebied van risicobeheer blijven evalueren en implementeren die onze klanten en ons helpen als winnaars uit de bus te komen.

(Bron: Ledn blog)

Vorige
Vorige

Bitcoin Hypotheekaanbieders 2024

Volgende
Volgende

Nieuwe Bitcoin Hypotheek aanbieder: Moon Mortgage