Veelgestelde vragen rondom Bitcoin hypotheken

Blijven mijn bitcoins wel van mij als ik ze ‘verhypotheek’?

Ja, de bitcoins waarop je een hypotheek afsluit, blijven jouw eigendom. Je profiteert dus nog steeds van een koersstijging van je bitcoins.

Worden mijn bitcoins verkocht als ze in waarde dalen?

Als je een hypotheek op je Bitcoin bezit afsluit, dan ontvang je een bedrag in Euro’s (of andere valuta) dat lager is dan de waarde van je bezit. Dit heet ‘over collatorized’. Pas als de waarde van de onderliggende Bitcoin beneden een bepaald niveau zakt, zal de hypotheek verstrekker jou vragen om meer zekerheid te geven, door extra Bitcoin in onderpand te geven. Als dit niet lukt, kunnen ze je vragen een deel van de lening af te lossen.

Kan ik in Nederland al een Bitcoin Hypotheek afsluiten?

In Nederland zijn momenteel nog geen partijen actief die een hypotheek aanbieden op basis van Bitcoin. Maar de ontwikkelingen op dit gebied gaan snel. In de Verenigde Staten zijn er diverse aanbieders die leningen aanbieden op basis van Bitcoin of andere cryptocurrencies als onderpand, zoals Milo. Zodra dit in Nederland ook mogelijk is, berichten we daar uiteraard over op deze website en via andere kanalen.

Wat zijn de kosten van een Bitcoin hypotheek?

De kosten bedragen ca. 3-5% voor de rente op je lening. Afhankelijk van de hoeveelheid onderpand, looptijd en mate waarin je aflost op je lening, kunnen deze percentages variëren.

Vorige
Vorige

Bitcoin Hypotheken in opkomst in de VS

Volgende
Volgende

Hypotheek aanvragen op basis van Bitcoin?